Duurzaamheid

duurzaamheid in evenementen is een uitdaging die wij niet uit de weg gaan!

Bij de Zwitsalhal zijn we gedreven om niet alleen onvergetelijke evenementen te organiseren, maar ook om actief bij te dragen aan een duurzamere wereld. Dit is hoe wij ons inzetten voor duurzaamheid tijdens elk evenement:

Duurzame catering:
Onze culinaire keuzes gaan hand in hand met duurzaamheid. We geven de voorkeur aan lokale cateraars, dit betekent dat onze voedselbronnen dichtbij de locatie van het evenement worden ingekocht. Dit resulteert niet alleen in minder afgelegde afstanden voor voedsteltransport, wat leidt tot lagere broeikasemmissies, maar ook in een verminderde ecologische voetafdruk van het evenement. 

We stimuleren bovendien het gebruik van herbruikbaar servies en bestek, met als doel het verminderen van wegwerpplastic en het minimaliseren van de hoeveelheid afval. Het afval wat tijdens evenementen ontstaat wordt zorgvuldig gescheiden. 

Dankzij onze samenwerking met Togoodtogo, hanteren wij een beleid van zero waste.

Groene mobiliteit:
Onze locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dit moedigen we ook zeker aan bij onze bezoekers. Daarnaast is er voor elektrische auto’s de mogelijkheid om te laden aan één van de vier laadpalen die op ons terrein staan. 

Duurzame locatie:
Ondanks dat de Zwitsalhal haar historische industriële charme behoudt, streven we naar duurzaamheid op alle mogelijke manieren. We stoken alleen als er een evenement plaatsvindt, waardoor ons stroom- en gasgebruik minimaal is. Bovendien hebben we in het volledige pand LED-verlichting geïnstalleerd.  

Zo zetten we stappen om onze ecologische impact te minimaliseren en een positieve bijdrage te leveren aan een groenere toekomst. 

Vrijdag 11, Zaterdag 12 en zondag 13 augustus

Festival Zoet zal dit weekend plaatsvinden op het Zwitsalterrein en in de Zwitsalhal in Apeldoorn. Op Festival Zoet tellen we mooie belevenissen in plaats van calorieën. Volop genieten van zoete verleidingen.